Chit Chat dinsdag met Claire Thomas-Morgan van Vivi Design Studio

Tijdens zijn studie voor grafisch ontwerper, Claire Thomas-Morgan werd geïnspireerd door de eerste serie Project Runway. Omdat ze niet creatief tevreden was met een cursus grafisch ontwerpen die ze volgde, besloot Claire zich in te schrijven voor het zomerprogramma van de Parsons School of Design in de mode en ze vond het zo leuk dat niet lang nadat Claire was overgestapt naar de Washington University in St Louis, waar ze een BA in Fashion Design en niet lang daarna, omdat ze meer wilde weten over de zakelijke kant, nam Claire een MA in Fashion Merchandising.

Na het krijgen van haar eerste kind Lyra, acht jaar geleden, Vivi Design Studio was geboren. Gemaakt als een eerbetoon aan haar grootmoeder, Vivian, die haar alles heeft geleerd over het leven, niet alleen modieus, maar ook volledig, Vivi Design Studio geeft kinderen de kracht door middel van mode en helpt hen hun eigen personages te creëren terwijl ze zichzelf ontdekken.

Gemaakt met behulp van verfijnde silhouetten en creatieve interpretaties van klassieke stukken, is de nieuwe collectie voor SS21 ATARI geïnspireerd op Wes Anderson’s Isle of Dogs. De collectie voor kinderen van 3-14 jaar bestaat uit verhoogde, comfortabele kledingstukken, met elementen van ruches en breuklijnen die helpen om stukken te creëren die het hele seizoen verstelbaar en perfect zijn. Getrouwe stukken, net als de beste vriend van de mens.

Scroll naar beneden om ons interview met Claire te lezen en om de nieuwe SS21-collectie te bekijken.

Chit Chat Tuesday Met Claire Thomas-Morgan van Vivi Design Studio, kindermode

Het Vivi-ontwerp is gemaakt als eerbetoon aan je grootmoeder, Vivian. Hoe heeft ze je geïnspireerd? Wat was je favoriete herinnering aan haar?

Vivian (oma Viv) was een grote inspiratie voor mij, zowel voor vrouwelijkheid als mode. Ze was vooruitstrevend in haar tijd, werkte fulltime buitenshuis terwijl ze drie dochters grootbracht. Als haar kleindochter heb ik een aantal van mijn dierbaarste herinneringen bij haar – Skip-bo spelen, zich verkleden in haar vierkante dansende jurken en spelen met haar make-up, en de speciale manier waarop ze ijs serveerde (kers op de bodem van de kegel als een verrassing!). Een van mijn favoriete momenten van het jaar was de jaarlijkse verjaardagswinkeltrip die we deden. We gingen naar de theesalon voor de lunch en gingen dan winkelen om een ​​speciale verjaardagsoutfit uit te kiezen. Dat waren altijd enkele van mijn favoriete stukken.

Toen ze in 2013 overleed, gingen veel van de verhalen die op haar begrafenis werden verteld over haar stoere geest en gevoel voor mode. Ze hield van winkelen en verkleden, en de geur van Elizabeth Taylor White Diamonds doet me altijd aan haar denken. Vivian was aardig en zorgzaam, familie was alles voor haar en ze hield altijd vast aan haar overtuiging. Ik heb mijn grootmoeder aan vaderskant nooit kunnen ontmoeten, maar mijn vader zegt dat ze erg op elkaar leek, net als mijn moeder. Ik voel me heel gelukkig omringd te zijn door sterke, liefdevolle en moderne vrouwen en degenen die ze hebben grootgebracht.

Je bent in 2014 begonnen met 4 peuterjurkjes, kun je ons iets vertellen over de reis van Vivi Design Studio?

Vivi lanceerde in 2014 met 4 peuterjurken die variaties waren op stukken die ik voor mijn dochter aan het maken was. Ik deed een paar seizoenen alleen peuterjurkjes en begon toen te experimenteren met nieuwe concepten. Eind 2017 kwam ik uit een postpartum-inzinking, opnieuw geïnspireerd en gedreven om meer met het merk te doen. Ik ging terug naar de tekentafel en creëerde onze voorjaarscollectie 2018 met meer verfijnde stoffen en ontwerpen, opties voor jongens en meisjes en grotere maten. Het merk is toen herboren en heeft zich sindsdien op nieuwe manieren ontwikkeld.

Hierdoor hebben we ons verhaal op nieuwe manieren kunnen delen en in contact kunnen komen met klanten, bijvoorbeeld modeshows en virtuele evenementen. Afgelopen herfst had ik het geluk een zakelijke en ontwerpwedstrijd te winnen, Fashion Anarchy, die me toegang heeft gegeven tot geweldige mentoren die een geweldige boost zijn geweest om het merk naar een heel nieuw niveau te laten groeien.

Waar haal je je ontwerpinspiratie vandaan?

Ik hou van lezen en meegesleept worden in personages, verhalen en andere werelden en tijden. Boeken zijn een van mijn belangrijkste inspiratiebronnen en ik lees graag met mijn kinderen kinder- en YA-boeken. Er zit zo’n inspirerende verbeeldingskracht in. Ik kijk ook naar film en kunst, die vergelijkbare ideeën over personages, verhalen en magie belichamen.

Wat is het belangrijkste element bij het ontwerpen van kinderkleding?

Als ik begin met ontwerpen, maak ik veel schetsen om silhouetideeën uit te werken die de personages en inspiratie oproepen. Ik begin stoffen te onderzoeken en te spelen met naden, volume en asymmetrische elementen. Als ik eenmaal ruwe ideeën heb, begin ik te filteren en me aan te passen om het echt zo goed mogelijk te laten werken voor kinderen. Het moet comfortabel zijn; kinderen tolereren niet echt dingen die jeuken, strak zitten of oncomfortabel zijn om te dragen. Ik streef er ook naar om alles wasbaar in de machine, duurzaam om mee te spelen en gemakkelijk voor kinderen om zichzelf aan te kleden te maken. Ik hou ervan om elementen toe te voegen die ervoor zorgen dat de kleding meer doet – verstelbare pasvorm of styling, meerdere manieren om te dragen of laagjes te dragen, dat soort dingen – en kan sekseneutraal zijn zonder creatief te worden gecompromitteerd.

Chit Chat Tuesday Met Claire Thomas-Morgan van Vivi Design Studio, kindermode

Vindt u dat u trends volgt of uw eigen pad bepaalt?

Een beetje van beiden. Ik blijf zeker op de hoogte van trends en wat er gaande is in de branche, maar ik voel me niet gebonden aan het volgen en produceren van dingen alleen omdat ze trendy zijn. De Vivi-jongen gaat zijn eigen weg, en dat is de mentaliteit die wij ook behouden. We zijn meer bezig met het maken van stukken die helpen bij het inspireren van magie, verbeeldingskracht, verhalen vertellen en kinderen helpen zichzelf te vinden.

Kun je met ons praten over enkele van je favoriete stukken in de nieuwe collectie voor dit seizoen?

Ik ben dol op de metalen stukken in de lentecollectie, ATARI. Er is een gewatteerd metallic vegan suède jack dat mijn favoriet is, en een zilveren gebreide jurk en top. De stof heeft een prachtige structuur en glans en is toch heerlijk zacht van binnen en comfortabel om te dragen. Ik ben ook dol op ons Brave & Kind T-shirt, dat een inspirerende boodschap heeft en ten goede komt aan de non-profitorganisatie StompOUT Pesten.

Wat is de toekomst van Vivi Design Studio? Waar zie je het merk over vijf jaar?

We hebben veel grote plannen voor dit jaar! Later dit voorjaar lanceren we een accessoirecollectie. In het najaar lanceren we onze nieuwe lijn, Together, een lijn voor volwassenen die zal coördineren met de kinderkledingproducten. Daarna willen we elke productcategorie laten groeien door badkleding toe te voegen met complexere accessoires, zoals schoenen.

Chit Chat Tuesday Met Claire Thomas-Morgan van Vivi Design Studio, kindermode

Laten we het hebben over sociale media. Specifiek, de ‘gram. Houd je ervan, haat je het of allebei? Leg uit. Wat zijn je favoriete drie accounts van dit moment?

Hou ervan! Ik ben een visueel persoon, dus ik vind het heerlijk om door foto’s te scrollen om geweldige ideeën, afbeeldingen en stijlen te vinden. Ik vind het nieuwe Reels-element ook leuk voor het stylen van video’s! Mijn favoriete accounts op dit moment zijn: @ pepper.pics, @mayaglitters en @ zoe.b3an

Wie zijn stijliconen uit het verleden en het heden?

Ik heb waarschijnlijk alle fasen van stijliconen gehad: Claudia van Babysitter Club, Cher van Clueless, Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany’s, Catherine Hepburn, Jenna Lyons, enz. Op dit moment, vooral op het gebied van kindermode, hou ik van jonge mensen die echt hun eigen stem vinden. Kiernan Shipka, Rowan Blanchard, Harry Styles. Persoonlijk voel ik me aangetrokken tot gemakkelijk aankleden in uitstekende stoffen. Dingen die een architectonisch en op maat gemaakt knipoog hebben in het ontwerp, maar niet benauwd zijn. Ik hou van het werk van Rosetta Getty, Simone Rocha, Rosie Assoulin en Raf Simons.

Chit Chat Tuesday Met Claire Thomas-Morgan van Vivi Design Studio, kindermode

Hoe zou u uw persoonlijke stijl omschrijven?

Eigenlijk vergelijkbaar met hoe ik ontwerp. Ik wil dingen die comfortabel zijn, gemakkelijk te dragen, in de machine wasbaar, maar er ook verheven uitzien en in elkaar passen. Ik blijf meestal bij zwart, marineblauw, grijs en wit, maar ik ben dol op een geweldige kleur, zoals een goudsbloemgele jas of oversized lavendeloorbellen. Ik voel me aangetrokken tot interessante halslijnen en speel graag met verhoudingen of texturen binnen een look. Ik hou er ook van dat mijn accessoires sprankelen. Ik heb veel oorpiercings en een neusring en zie er soms uit als een ekster met al mijn glimmende, sprankelende sieraden. Ik speel graag met mijn kapsel en experimenteer met verschillende snitten, ondersnijdingen en accentkleuren.

Wat zijn uw favoriete culturele tijdschriften / publicaties? Hoe zit het met podcasts? Wat wordt er momenteel herhaald in uw huis, tv / film / muziek?

Ik hou van de styling en visuele verhalen in Tangerine Magazine en de positieve berichtgeving in Bravery Magazine. Ik luister momenteel naar de podcasts Clothing Coulture en Business of Fashion en luister graag naar audioboeken tijdens mijn ochtendwandeling. We hebben een dansmix waar we thuis graag naar luisteren – een mix van dingen van mijn man en mijn jeugd, pakkende popsongs en alles waar we op kunnen springen en dansen! Terwijl ik aan het werk ben, luister ik naar Carly Rae Jepsen, Taylor Swift, The Bleachers, Billie Eilish en Lizzo. Mijn man en ik kijken graag naar comedyspecials, vooral John Mulaney, en It’s Always Sunny in Philadelphia. Mijn dochter en ik kijken samen naar Babysitters Club and His Dark Materials. We doen een filmavond op vrijdagavond en ik vond het heerlijk om met hen naar Wolf Walkers, The Sandlot, Coraline en Raya and the Last Dragon te kijken.

Bezoek Vivi Design Studio en Shop de huidige collectie HIER.

Blijf op de hoogte met Vivi Design Studio Aan Instagram HIER

Bezoeken Vivi Design Studio website, klik op HIER

Als je het leuk vond om het interview met Claire uit te lezen Vivi Design Studio je kunt meer Chit Chat Tuesday Interviews op de blog bekijken HIER

Fotografie geleverd door Vivi Design Studio – Alle rechten voorbehouden.

Alle berichten copyright Junior Style Sales Ltd.

Reproduceer alstublieft niet zonder toestemming.

Credit : Bronlink

kidrock.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart